Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПремиерът в оставка Бойко Борисов обяви важна

...
Снимка и видео Фейсбук/Бойко БорисовПремиерът в оставка Бойко Борисов обяви важна
Коментари Харесай

Борисов: България е сред първите в ЕС, които ще приемат дигиталния зелен сертификат

Снимка и видео Фейсбук/Бойко Борисов

Премиерът в оставка Бойко Борисов разгласи значима вест за България, която е била взета на срещата на върха в Порто, в която той взе участие онлайн. България е една от първите страни в Европейския съюз (ЕС), които ще се включат в програмата " Дигитален зелен документ " още при стартирането ѝ на 1-ви юни, съобщи Борисов след присъединяване си във втория ден от срещата.

Дигиталният зелен документ се преглежда като метод за свободно придвижване в границите на Европейски Съюз по време на пандемията. Той ще потвърждава, че неговият собственик е имунизиран, има негативен PCR тест или се възвръща от ковид.

" Постигнахме исторически триумф в Порто. За първи път постигнахме явен ангажимент, упорит, на водачите от страните членки на Европейски Съюз, на Европейската комисия (ЕК), на Европейския парламент (ЕП), на всички обществени сътрудници, които подписаха и така наречен Споразумение за обществен ангажимент от Порто ", добави Борисов, представен от Българска национална телевизия. 

Той изясни трите точки, които включва Планът за деяние на европейския дирек за обществени права.

Първата е до 2030 година минимум 78% от популацията на възраст сред 20 и 64 години да има работа; второ, най-малко 60% от всички пълнолетни лица да вземат участие в най-малко едно в допълнение образование през годината за цифрови умения; трето, броят на хората в риск от беднотия или обществено изключване да бъде понижен с минимум 15 милиона до 2030 година.

" Не единствено пенсионерите и възрастните хора към този момент са във фокуса на Европейски Съюз. Във фокуса са децата ", посочи Борисов.

Според него COVID-19 е дал подтик за обществения дирек, за трансформацията и за метода, по който би трябвало да се образоват децата и по какъв начин да се подкрепят възрастните, с цел да не изпаднат от пазара на труда.

Коронавирусът също е бил акцент на срещата на върха в Порто.

" Малко се забавихме с имунизациите като Европейски Съюз. Но в този момент над 200 милиона дози към този момент са сложени. В България през вчерашния ден постигнахме връх. Благодаря на докторите - 37 000 ваксини дневно, един междинен град по величина в България. И продължаваме. В понеделник идват още 300 000 ваксини, идната седмица още 400 000 ", сподели министър председателят в оставка, написа investor.bg.



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР